Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Lodziarnie w Tomaszowie Lubelskim. Zobacz miejsca, które kuszą smakiem

Redakcja Strony Kuchni
Redakcja Strony Kuchni
Najlepsze lody w Tomaszowie Lubelskim
Najlepsze lody w Tomaszowie Lubelskim SherSor
Dowiedz się, gdzie znajdują się lodziarnie w Tomaszowie Lubelskim. Sezon letni bez wątpienia nie może obejść się bez lodów. Chyba nikt nie wyobraża sobie słonecznego, gorącego dnia bez tego orzeźwiającego przysmaku. Przeczytaj ciekawe fakty na ich temat. Zajrzyj do katalogu firm i przekonaj się, jakie smaki oferują lodziarnie w Tomaszowie Lubelskim.

Spis treści

Tutaj możesz się wybrać na lody w Tomaszowie Lubelskim

Zobacz, gdzie możesz wybrać się na lody. Odwiedź katalog firm i znajdź ulubione miejsce.

Szukasz dalej? Kliknij i sprawdź wszystkie lodziarnie w Tomaszowie Lubelskim

Jeśli nie widzisz tu swojej ulubionej lodziarni w Tomaszowie Lubelskim, daj znać właścicielowi, że może ją dodać do katalogu firm.

katalog firm

Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!

Jakie rodzaje lodów oferują lodziarnie w Tomaszowie Lubelskim?

Różnorodność tego popularnego deseru jest duża. W czasie kiedy gości u nas lato w wielu miejscach znajdują się lodziarnie posiadające w ofercie lody:

  • amerykańskie, czyli tzw. świderki

  • włoskie

  • gałkowe

  • sorbety

Zazwyczaj lody produkuje się z gotowych mieszanek w postaci proszku z dodatkiem konserwantów i wzmacniaczy smaku. Możemy jednak spotkać w Tomaszowie Lubelskim lodziarnie, w których śladami poprzedników wykonuje się produkt z najwyższą starannością i dbałością o jakość, stosując przy tym tradycyjne receptury, oparte na naturalnych składnikach.

To warto wiedzieć

Kiedy pojawiły się lody?

Pierwsze informacje o deserach wykonanych z mleka, owoców i lodu przywędrowały ze starożytnych Chin. Lodami delektowali się również wybrańcy zamieszkujący starożytny Rzym i Grecję. Był to posiłek unikatowy i trudny w wykonaniu ze względu na konieczność sprowadzania lodu z wysokich partii górskich.

W epoce Renesansu włoski architekt i kucharz Bernardo Buontalenti odkrył, że po umieszczeniu zamkniętego pojemnika z kremem mleczno-jajecznym w naczyniu z solą i lodem zostanie on zamrożony i tak powstaną lody. Pierwsza lodziarnia o nazwie Cafe Procope została otwarta we Francji w 1686 roku.

Wyczaruj coś pysznego z tymi urządzeniami

Materiały promocyjne partnera
Okazje
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na tomaszowlubelski.naszemiasto.pl Nasze Miasto